Telefon +381 60 0113556

+ 381 60 0113556

office@fondacijasporta.rs

Bulevar Zorana Đinđića 101/15,
Novi Beograd


 

Vest

Fondacija Mladih Sportista Srbije / vesti  / Fondacija mladih sportista Srbije: Da najbolji ostanu ovde..

Fondacija mladih sportista Srbije: Da najbolji ostanu ovde..

Fondacija mladih sportista Srbije, koja ima za cilj da podrži talentovanu decu širom zemlje, želi da spreči odlazak u inostranstvo i pruži najbolje uslove sportistima uzrasta od 12 do 18 godina.

„Fondacija je osnovana prošlog aprila, humanitarnog je karaktera sa zadatkom da se pruži pomoć za talentovanu decu od 12 do 18 godina koja su pokazala nadprosečne rezultatate za svoj uzrast. Znamo koliko je bitan sport, uči se zdravom životu, samopouzdanju, karakteru i fer-pleju“, rekao je Radenović na konferenciji za medije u Beogradu.

On je podsetio da najčešci razlog odlaska dece iz sporta loša materijalna situacija.

„Zbog materijalne situacije deca ili napuštaju sport ili odlaze u inostranstvo, druge zemlje im daju državljanstvo i sve uslove. To je veliki problem i želimo to da sprečimo time što ćemo im dati najbolje uslove. Cilj je da budu kod nas i sutra budu najbolji ambasadori Srbije“.

 
Visoki funkcioner Sportskog saveza Srbije Nemanja Svjetličić istakao je da Fondacija mladih sportista ima isti cilj kao krovna sporska organizacija u zemlji.

„Imamo dosta toga zajednickog i trudimo se da pomognemo kako materijalno, tako i na druge načine. Sve što je u našoj moći mi ćemo uraditi. Iskreno se nadam da će zaživeti ova ideja“, poručio je Svjetličić.

Ciljeve Fondacije podržali su i trofejni srpski sportisti poput Nenada Zimonjića, Janka Tipsarevića, Andrije Gerića, Ivana Miljkovića, Aleksandra Atanasijevića, Sava Miloševića i mnogih drugih.