Telefon +381 60 0113556

+ 381 60 0113556

office@fondacijasporta.rs

Bulevar Zorana Đinđića 101/15,
Novi Beograd


Potpisan sporazum o saradnji između Fondacije mladih sportista Srbije i Teniske akademije Milaš

Upravitelj Fondacije mladih sportista Srbije Zoran Radenović i direktor Teniske akademije Milaš iz Nove Pazove, Miloš Milaš, danas su potpisali sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji. Ovim činom Fondacija je napravila značajan korak ka obezbeđivanju najbolje podrške za talentovanu decu sporta, jer će učešćem u konkursu Fondacije svaki mladi teniser pružiti sebi šansu da bude jedan od odabranih kandidata koji će svoje tenisko umeće u narednih godinu dana usavršavati na najprestižnijoj domaćoj teniskoj akademiji.

Sve troškove jednogodišnjeg boravka i sportskog rada unutar Akademije pokriće se sredstvima Fondacije, za svakog mladog tenisera koji se prijavi na konkurs Fondacije za finansijsku podršku i prođe propisanu selekciju.

Naša misija je da podržimo talenat u svakom igraču!

Teniska akademija Milaš je jedina domaća Akademija koja prati svetske standarde za rad sa decom nadarenom za tenis, a koji podrazumevaju sve na jednom mestu, i celodnevnu apsolutnu posvećenost tenisu – teniske terene, specijalizovan fitnes centar za kondicionu pripremu tenisera, kao i kompletno praćenje, kako treninga, tako i psiho-fizičkog statusa svakog od polaznika (stručni tim: lekar, psiholog, fizioterapeut). Pored navedenih sadržaja, Akademija pruža i vrhunske smeštajne kapacitete za boravak tenisera, kao i organizovani obrazovni program, budući da je reč o teniskoj akademiji koja je registrovani zvanični kampus za sprovođenje programa akreditovane američke Alfa omega akademije. Svi učenici koji putem ove platforme uspešno završe nastavne programe dobijaju zvaničnu srednju školu, koja je priznata širom sveta, budući da je partnerska američka akademija implementirala standard ISCED 2011, koji omogućava globalni sistem priznavanja obrazovanja. Program Akademije, pored osnovnih treninga, uključuje i video analize treninga i mečeva, kondicione treninge, rad na mentalnoj snazi igrača itd. Akademija svojim polaznicima omogućava i kompletnu pripremu za turnire, pravljenje ličnog kalendara turnira, podršku ili pratnju trenera tokom turnira. Kao posebna vrednost može se izdvojiti i učešće na 20-25 inostranih teniskih turnira, među kojima je i Tennis Europe Junior Tour, pri čemu Akademija pokriva troškove kompletnog boravka igrača i trenerske pratnje.

Uspostavljanje dugoročne saradnje sa teniskom akademijom koja može parirati bilo kojoj inostranoj, predstavlja veliki uspeh Fondacije mladih sportista Srbije i njenih sadašnjih i budućih korisnika.