Telefon +381 60 0113556

+ 381 60 0113556

office@fondacijasporta.rs

Bulevar Zorana Đinđića 101/15,
Novi Beograd


 

Vest

Fondacija Mladih Sportista Srbije / vesti  / Predstavljanje Fondacija mladih sportista Srbije

Predstavljanje Fondacija mladih sportista Srbije

Na press konferenciji široj javnosti će se po prvi put predstaviti Fondacija mladih sportista Srbije. Kao jedina domaća fondacija čija je misija usmerena na pomoć i podršku deci u sportu, sa posebnim akcentom na sportske talente, Fondacija mladih sportista Srbije je pripremila niz aktivnosti koje će je dovesti do ispunjenja misije. Osnivač Fondacije će prisutnima predstaviti šire društvene i specifične sportske ciljeve delovanja Fondacije, kao i način na koji ona radi na podizanju svesti da se mladi što više bave sportom. Ovom prilikom će obavestiti sportsku javnost o otvorenom konkursu za finansijsku i stručnu pomoć i podršku talentovanim sportistima. Okupljenima će se obratiti i naš proslavljeni fudbalski as Savo Milošević, koji će ukazati na važnost ulaganja u mlade talentovane sportiste, kako bi se prevazišle danas učestale situacije trajnog gubitka sportskih talenata usled nepremostivih finansijskih teškoća sa kojima se oni suočavaju.

Fondacija mladih sportista Srbije osnovana je aprila 2017. godine, kao humanitarna organizacija usmerena na sprovođenje strateški važnih projekata podrške deci u njihovoj okrenutosti sportu, posebno podrške mladim talentima sporta u Srbiji. Osnivači Fondacije su dugogodišnji sportski radnici, koji su upoznati sa realnim uslovima i mogućnostima za razvoj dece sportista, i koji su i lično iskusili sve prepreke i probleme nesportske prirode sa kojima se mladi sportisti suočavaju. Okupljeni u Fondaciji su odlučni da obezbede široku podršku sportistima iz ciljne grupe mladih da nastave sa uspesima, i na taj način promovišu sport, postanu novi nacionalni sportski ambasadori i inspirišu sve buduće generacije da se aktivno posvete sportskim aktivnostima.

Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije i Olimpijski komitet Srbije su podržali Fondaciju mladih sportista Srbije u radu na kontinuiranoj pomoći
talentovanim mladim sportistima.

Konferencija za novinare
Fondacije mladih sportista Srbije

Govore:

  • Zoran Radenović, osnivač Fondacije mladih sportista Srbije
  • Savo Milošević, rekorder po broju nastupa za fudbalsku reprezentaciju

Moderator:

  • Ivan Govedarica, sportski novinar